Pulled pork med hojjsansås, ingefärsgurka och pannkaka

5.2K
MUMS!
Ungarna, mannen, svärmor, ja, alla älskade det!

Det här receptet hamnade ute i periferin ett tag, men så lagade jag till det igen med alla sina tillbehör – pannkakorna, hojjsansåsen och gurkan.

Foto: Lennart Weibull

Pulled pork med hojjsansås, ingefärsgurka och pannkaka

Portioner 4
Total tid 2 days

Ingredienser

  • 1,2 kg grisnacke eller fläskkarré
  • 2-3 dl BBQ-sås
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar

Hojjsansås

  • 0,5 dl tahini
  • 0,75 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5-1 tsk sambal oelek
  • 1 msk bryggt kaffe
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 msk mirin

Pannkakor

  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • rivet skal från 1 citron + saften från 0,5 citron

Inlagd ingefärsgurka

  • 1 gurka + 0,5 tsk salt
  • 1 tumstor bit färsk ingefära
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 msk vitvinsvinäger

Instruktioner

Dag 1

  • Värm ugnen till 110 grader.
  • Lägg köttet i en gryta. Blanda BBQ-sås, olivolja och kryddor och massera in det i köttet. Lägg på ett lock. Ställ in grytan i ugnen när tänderna är borstade och gå och lägg dig.

Dag 2

  • Drick ditt morgonkaffe och ta sedan ut köttet, som då ska vara mjukt och mört.
  • Blanda allt till hojjsansåsen i en skål. Ställ åt sidan.
  • Blanda alla ingredienserna till pannkakorna till ensmet. Stek sedan pannkakor på svag värme i en stekpanna. Ibland tar jag lite, lite fett i pannan – om stekpannan råkar vara lite vissen behöver du ännu mer fett. Pannkakorna ska bli bleka och tunna.
  • Skala gurkan, ta bort och kasta kärnhuset och skär sedan gurkan i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg dem i en påse, strö över saltet och låt rimma i cirka 10 minuter. Smaka på gurkan och om den är för salt, skölj den lätt i kallt vatten.
  • Riv ingefäran och lägg den i en liten skål (eller riv den direkt ner i skålen). Blanda med olja och vinäger. Tillsätt gurkan och blanda om.
  • Lägg nu en pannkaka på tallriken, lite kött på den och så toppar du med gurka och hojjsansås.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB