Pizzadeg

2.6K

Till en riktigt god pizza är det viktigt med bra pizzadeg. Jag gillar när pizzabottnen är tunn och inte tjock som en focaccia.

Foto: Charlie Drevstam

Pizzadeg

Portioner 4

Ingredienser

  • 0,25 paket jäst ca 12 g
  • 2 ½ dl ljummet vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl special

Instruktioner

  • Lös upp jästen i lite av vattnet.
  • Tillsätt resten av vattnet, saltet och vetemjölet.
  • Blanda till en deg och låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
  • Kavla ut pizzadegen tunt och lägg den på ett bakplåtspapper. Lägg på fyllningen.
  • Ta ut den heta plåten ur ugnen och låt pizzan försiktigt »kasa« över till plåten.
  • Grädda i cirka 15 minuter på 240°.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB