Pilgrimsmussla med ”mole” på ärtor och avokado

6.2K
TIPS!
Fega inte med pannan!

Hemligheten bakom lyckade pilgrimsmusslor är att inte fega med pannan. Låt den bli riktigt riktigt varm innan du lägger i musslorna.

Här kan du se hur jag gör min ”mole” som är supergod att servera till musslorna.

Pilgrimsmussla med ”mole” på ärtor och avokado

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 pilgrimsmusslor
  • Olivolja/smör att steka i
  • Salt och svartpeppar
  • Plockade örter och salladsskott till servering

Sås

  • 2,5 dl gröna ärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stor handfull mynta
  • 1 avokado
  • 1 lime
  • salt och grön tabasco

Instruktioner

  • Stöt vitlök, myntablad och ärtor i en stor mortel till en grov mos. Gröp ur avokadon och lägg ner i morteln tillsammans med rivet limeskal och limejuice. Stöt vidare till en tät ”molesås”. Smaksätt såsen med salt och grön tabasco.
  • Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna.
  • Stek musslorna ganska hårt ca 45 sekunder på varje sida, tillsätt en liten klick smör i pannan när ni vänder dem och ös dem snabbt med smöret så de får fin färg. Låt dem mellanlanda på en bit hushållspapper innan servering.
  • Lägg upp pilgrimsmusslan på tallrik med ärt/avokadosåsen och dekorera med en liten örtsallad.
Måltid: Förrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB