Hemligheten bakom lyckade pilgrimsmusslor är att inte fega med pannan. Låt den bli riktigt riktigt varm innan du lägger i musslorna.
Här kan du se hur jag gör min ”mole” som är supergod att servera till musslorna.
Pilgrimsmussla med ”mole” på ärtor och avokado
Ingredienser
- 4 pilgrimsmusslor
- Olivolja/smör att steka i
- Salt och svartpeppar
- Plockade örter och salladsskott till servering
Sås
- 2,5 dl gröna ärtor
- 1 vitlöksklyfta
- 1 stor handfull mynta
- 1 avokado
- 1 lime
- salt och grön tabasco
Instruktioner
- Stöt vitlök, myntablad och ärtor i en stor mortel till en grov mos. Gröp ur avokadon och lägg ner i morteln tillsammans med rivet limeskal och limejuice. Stöt vidare till en tät ”molesås”. Smaksätt såsen med salt och grön tabasco.
- Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna.
- Stek musslorna ganska hårt ca 45 sekunder på varje sida, tillsätt en liten klick smör i pannan när ni vänder dem och ös dem snabbt med smöret så de får fin färg. Låt dem mellanlanda på en bit hushållspapper innan servering.
- Lägg upp pilgrimsmusslan på tallrik med ärt/avokadosåsen och dekorera med en liten örtsallad.