
Grön ärtsoppa med ingefära och frikadeller
Ingredienser
Soppa
- 1 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk hackad ingefära
- 2 msk rapsolja och 1 msk smör till stekning
- 1 liter kyckling eller kalvbuljong
- 4 dl tinade gröna ärtor
Frikadeller
- 500 g fläskfärs
- 2 msk Philadelphiaost
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk salt och vitpeppar från kvarn
Instruktioner
- Skala och skiva lök, vitlök och ingefära. Fräs lök och ingefära i rapsolja och smör i en gryta och slå på buljongen.
- Blanda ihop och smaksätt färsen. Rulla till frikadeller och låt dem dansa ner i buljongen. Låt frikadellerna puttra 4-5 minuter i buljongen.
- Lyft upp frikadellerna på en tallrik och håll varmt. Häll buljongen i en mixerkanna med ärtorna och mixa till en slät soppa. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera soppan direkt med varma frikadeller.