Parmigiana di Melanzane
Ingredienser
- 2 auberginer
- 1 burk tomatsås 425 g
- 125 g mozzarella
- 2 dl riven parmesan
- 0,5 kruka basilika
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skiva auberginerna i ca 1 cm tjocka skivor.
- Salta skivorna lätt och lägg i en skål med lätt press, låt ligga ca 30 minuter så att vätskan dras ur.
- Bryn/stek aubergineskivorna i omgångar i torr stekpanna tills dom får färg. Tillsätt sen lite olivolja mot slutet för smaken skull.
- Varva aubergine, tomatsås, basilikablad, mozzarella och lite parmesan i en smord ugnsform.
- Avsluta med lite sås och toppa med riven parmesan.
- Grädda klart i ugnen i ugnen i 20 -25 minuter till den känns lite gratinerad på ytan.
- Den är god att käka direkt med lite bröd, men godast är den dagen efter när smakerna satt sig ordentligt. Supergott i lunchlådan!