Frasiga våfflor med tomat och mozzarella

749

Lyxig & matig våffla med tomat och mozzarella.

Frasiga våfflor med tomat och mozzarella

Portioner 4

Ingredienser

  • 250 gr blandade tomater
  • 160 g Serranoskinka
  • 30 gr riven parmesan
  • 1 näve basilikablad
  • 2 mozzarella eller Burrata
  • olivolja, salt och svartpeppar

Våffelsmet (ca 8 st)

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4,5 dl mjölk

Instruktioner

  • Bryn smöret gyllenbrunt och låt svalna 1-2 minuter.
  • Lägg mjöl, salt och bakpulver i en en bunke och vispa till en smet med mjölken.
  • Tillsätt det brynta smöret och vispa in det ordentligt i smeten. Grädda våfflorna och servera varma direkt. Förbered toppingen innan så att våfflorna är varma vid servering.

Servering

  • Skär ner tomater i mindre bitar, riv mozzarella i munsbitar.
  • Grädda våfflorna och fördela tomat, skinka, ost och basilika på varje våffla.
  • Ringla över olivolja salt och svartpeppar vid servering.
Måltid: Lunch
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB