Oxrullader, gräddsås och syltad zucchini

667
TIPS!
Zucchinin kan bytas ut mot pumpa om du vill.

Oxrullader, gräddsås och syltad zucchini

Portioner 4

Ingredienser

RULLADER

  • 1 skalad gul lök
  • 2 msk dijonsenap
  • 8 skivor oxinnanlår, ca 800 g
  • 1 burk ansjovisfiléer à 125 g
  • 8 tunna skivor kallrökt fläsk
  • 2 dl vispgrädde
  • ev maizena
  • smör, salt och nymalen vitpeppar

SYLTAD ZUCCHINI

  • 1 kg zucchini
  • ¾ dl ättika 24 %
  • 3 dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • ½ citron
  • 1 kanelstång
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 tsk svartpepparkorn

Instruktioner

RULLADER

  • Skiva löken fint och smörfräs den. Tillsätt senapen mot slutet och låt svalna.
  • Lägg ut köttet, bred på löken och lägg på 2 ansjovisfiléer samt 1 skiva fläsk per köttskiva. Smaksätt med peppar. Rulla ihop och stäng med tandpetare.
  • Bryn rulladerna fint i smör i en traktörpanna. Slå på vatten så det knappt täcker och bräsera under lock 35–40 minuter.
  • Känn på rulladerna och ta upp dem om de är möra. Ta även bort tandpetarna.
  • Koka ner fonden, tillsätt grädden och smaksätt med salt och peppar. Red av såsen med maizena till lagom konsistens om du tycker det behövs. Servera med nykokt potatis och syltad zucchini !

SYLTAD ZUCCHINI

  • Dela zucchinin på längden och skär den i 2–3 cm breda bitar.
  • Koka upp ättika, vatten, socker och salt. Lägg i zucchinibitarna och koka 2 minuter.
  • Ta upp dem med hålslev och lägg i varma, väl rengjorda burkar.
  • Skala det gula skalet på citronen. Lägg citronskal och kryddor i lagen och koka utan lock 15 minuter.
  • Låt svalna. Häll lagen över zucchinin och förslut. Förvara svalt.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB