Nässelsoppa

462

Sista svängen för nässlor nu innan dom växer sig för stora. Servera gärna soppan med pocherat ägg!

Nässelsoppa

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 liter späda nässlor
  • 2 st små persiljerötter, skalade
  • 2 schalottenlökar, skalade
  • 2 dl vitt vin
  • 8 dl grönsaksbuljong eller vatten
  • 2-3 msk smör
  • 1 dl plockad kruspersilja
  • salt och nymalen vitpeppar
  • olivolja till stekning

Instruktioner

  • Skölj nässlorna och hacka över dem grovt.
  • Skär persiljerot och lök i mindre bitar.
  • Fräs persiljerot och lök med lite olivolja och en klick smör.
  • Tillsätt vitt vin, grönsaksbuljong och koka tills grönsakerna är mjuka.
  • Mixa soppgrunden med nässlor, persilja och en kula smör till en slät soppa.
  • Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite riven muskot. Servera med pocherat ägg!
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB