Morötter inkokta med fläderbär

425
TIPS!

Perfekt till en höstig söndagsstek eller grillad fisk

Använd de höstmogna fläderbären för att smaksätta blomkål, morötter eller vad ni vill. Perfekt till en höstig söndagsstek eller grillad fisk.

Morötter inkokta med fläderbär

Ingredienser

  • 8-10 små morötter gärna olika form och färg
  • 4 klasar höstmogna blålila fläderbär
  • 0,5 vitlök
  • 2 breda strimlor citronskal (använd en potatisskalare)
  • 20 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 3 tsk gräsig olivolja

Instruktioner

  • Skala och lägg morötterna i en kastrull med en halv vitlök, häll på vatten så det knappt täcker och tillsätt, fläderbärklasar, citronskal, smör, salt och pepparkorn.
  • Koka upp alltsammans under lock och låt småsjuda tills morötterna är lagom mjuka.
  • Lyft upp morötterna på ett fat, tillsätt honung och citronsaft i lagen och koka ner den till en sirapsaktig konsistens.
  • Dela morötterna och skeda över den goda såsen. Avsluta med att ringla över en god olivolja.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB