Flädersaft

14K
TIPS!
Frys in & ha till drinkarna i höst!

Frys in din flädersaft för att ha till drinkarna i höst. Vill du inte vänta så håller saften cirka 4 veckor i kyl.

Flädersaft

Portioner 3 liter

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 50 klasar blodfläderblommor eller vanliga fläderblommor (repade)
  • 1,75 kg strösocker
  • 250 g ljust muscovadosocker
  • 30 g citronsyra
  • 4 små citroner

Instruktioner

  • Koka upp vattnet i en stor kastrull eller tekokare.
  • Varva fläderblommor, socker och citronsyra i ett stort lerkrus eller rostfri bunke stor nog att hålla all vätska.
  • Tvätta citronerna och skär dem i skivor. Lägg dem tillsammans med fläderblommorna.
  • Häll det heta vattnet över blommorna och blanda försiktigt. Låt svalna något och täck över med lock eller en handduk. Låt saften stå och dra minst 3 dygn i kylen.
  • Sila av saften i en saftduk. Häll upp saften i rena glasflaskor eller glasburkar, eller frys in för att ha till drinkarna i höst.
Måltid: Drycker & Drinkar
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB