Frys in din flädersaft för att ha till drinkarna i höst. Vill du inte vänta så håller saften cirka 4 veckor i kyl.

Flädersaft
Ingredienser
- 50 fläderblomklasar rensade från blad och sköljda
- 5 små citroner
- 1,75 kg strösocker
- 250 g ljust muscovadosocker
- 2 liter vatten
- 50 g citronsyra
Instruktioner
- Koka upp vatten och socker i en stor kastrull.
- Lägg fläderblommorna i en rostfri bunke stor nog att hålla all vätska.
- Tvätta citronerna och skär dem i skivor. Lägg dem tillsammans med fläderblommorna. Tillsätt citronsyran i den heta sockerlagen och rör om. Häll lagen i bunken med blommorna. Låt svalna något och täck över med lock eller plastfolie. Låt saften stå och dra i minst 1 dygn i kyl, men gärna i 3-4 dygn så blir den mer koncentrerad.
- Sila av saften i en saftduk låt den självrinna tills det inte droppar mer.
- Häll upp saften i rena glasflaskor/glasburkar eller frys in för att ha till drinkarna i höst.