Flädersaft

6.6K
TIPS!

Frys in & ha till drinkarna i höst!

Frys in din flädersaft för att ha till drinkarna i höst. Vill du inte vänta så håller saften cirka 4 veckor i kyl.

Flädersaft

Ingredienser

  • 50 fläderblomklasar rensade från blad och sköljda
  • 5 små citroner
  • 1,75 kg strösocker
  • 250 g ljust muscovadosocker
  • 2 liter vatten
  • 50 g citronsyra

Instruktioner

  • Koka upp vatten och socker i en stor kastrull.
  • Lägg fläderblommorna i en rostfri bunke stor nog att hålla all vätska.
  • Tvätta citronerna och skär dem i skivor. Lägg dem tillsammans med fläderblommorna. Tillsätt citronsyran i den heta sockerlagen och rör om. Häll lagen i bunken med blommorna. Låt svalna något och täck över med lock eller plastfolie. Låt saften stå och dra i minst 1 dygn i kyl, men gärna i 3-4 dygn så blir den mer koncentrerad.
  • Sila av saften i en saftduk låt den självrinna tills det inte droppar mer.
  • Häll upp saften i rena glasflaskor/glasburkar eller frys in för att ha till drinkarna i höst.
Måltid: Drycker & Drinkar
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB