Morotssoppa med tomat och ingefära

641
MUMS!

Det råa ger fräschör och en tydligare smak åt morotssoppan

När man mixar kokta morötter med råa tomater blir soppan så himla gräsig och skön.

Morotssoppa med tomat och ingefära

Ingredienser

  • 5 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk tsk
  • saften från 1 apelsin
  • saften från 1 lime
  • 5-6 körsbärstomater
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 avokado
  • 1 msk vallmofrön

Instruktioner

  • Skala morot, lök och vitlök. Slanta moroten, skär löken i klyftor och krossa vitlöken med knivbladet. Lägg allt i en kastrull tillsammans med olja och cayennepeppar. Häll på vatten så att det precis täcker. Salta. Koka upp och låt sjuda tills morötterna är mjuka.
  • Häll saften från citrusfrukterna i ett mixerglas eller i en matberedare. Skala och skiva ingefäran tunt och lägg i den och tomaterna. Tillsätt sedan morötterna med kokvattnet och mixa till en slät soppa. Sila soppan och salta eventuellt lite grann för att balansera syran.
  • Dela, kärna ur och skär avokadoköttet i bitar.
  • Häll upp soppan i djupa skålar och toppa med bitar av avokado och lite vallmofrön.
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB