Blomkål med cashewnötter, ingefära och blonda russin

274

Salladen är god som den är, men ibland steker jag på ett par urbenade kycklinglårfiléer och äter till.

Foto: Johan Kalén

Blomkål med cashewnötter, ingefära och blonda russin

Ingredienser

  • 0,75 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl sultanrussin
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk hackad inlagd ingefära.
  • 1 blomkål
  • Koriander
  • Flingsalt

Instruktioner

  • Koka upp 0,75 dl vitvinsvinäger i en liten kastrull, häll det över 1 dl sultanrussin i en skål och låt svalna.
  • Blanda de avsvalnade russinen med 0,5 dl olivolja och 2 msk hackad inlagd ingefära.
  • Ansa och hyvla 1 blomkål tunt med osthyvel eller mandolin och lägg ut på ett fat.
  • Hacka 1 dl rostade, saltade cashewnötter och strö hacket över blomkålen.
  • Toppa med russinen och klipp över 1 kruka koriander. En liten nypa flingsalt över alltihop är också gott. Ät o njut!
Måltid: Sallad, Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB