Lunchmacka med köttfärslimpa, ölbräserad lök och stekt ägg

558
MUMS!

Jordens godaste lunchmacka!

Jordens godaste lunchmacka med gårdagens köttfärslimpa, ölbräserad lök och stekt ägg.

Lunchmacka med köttfärslimpa, ölbräserad lök och stekt ägg

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 skivor gott surdegsbröd
  • 4 skivor köttfärslimpa
  • 4 ägg

Ölbräserad lök

  • 3 gula lökar
  • 1 msk neutral rapsolja
  • 1 tsk socker
  • 1 nypa salt
  • 2 msk smör
  • 2 tsk japansk soya
  • 2 dl öl (jag använde ljus lager)

Instruktioner

  • Skala och skär löken i tunna klyftor.
  • Bryn löken gyllene i en stekpanna med rapsolja.
  • Tillsätt en nypa socker och salt och låt sockret karamelliseras runt löken.
  • Tillsätt smör och soya och bryn löken lite till.
  • Slå på öl och låt alltsammans koka in i löken tills den blir mjuk och såsig.
  • Stek på brödet, köttfärslimpan och ägget. Bygg upp mackorna med löken i botten och ägget på toppen. Ät direkt!
Måltid: Lunch
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB