Jordens godaste lunchmacka med gårdagens köttfärslimpa, ölbräserad lök och stekt ägg.
Lunchmacka med köttfärslimpa, ölbräserad lök och stekt ägg
Ingredienser
- 4 skivor gott surdegsbröd
- 4 skivor köttfärslimpa
- 4 ägg
Ölbräserad lök
- 3 gula lökar
- 1 msk neutral rapsolja
- 1 tsk socker
- 1 nypa salt
- 2 msk smör
- 2 tsk japansk soya
- 2 dl öl (jag använde ljus lager)
Instruktioner
- Skala och skär löken i tunna klyftor.
- Bryn löken gyllene i en stekpanna med rapsolja.
- Tillsätt en nypa socker och salt och låt sockret karamelliseras runt löken.
- Tillsätt smör och soya och bryn löken lite till.
- Slå på öl och låt alltsammans koka in i löken tills den blir mjuk och såsig.
- Stek på brödet, köttfärslimpan och ägget. Bygg upp mackorna med löken i botten och ägget på toppen. Ät direkt!