En riktigt maffig & generös räkmacka som sitter som en smäck till den spännande mellon.
Mellomacka 2.0
Ingredienser
- 4 skivor surdegsbröd
- Smör till stekning
- 1 vitlöksklyfta
- 4 stora skedar majonnäs
- 4 kokta ägg
- 400 g skalade räkor det ska vara rejält med räkor
- Salt och svartpeppar
Pickles
- 1 gurka
- 2 stjälkar blekselleri
- 1 dl vatten
- 1 dl ättika 12%
- 1 dl socker
- 0,5 tsk salt
- 0,5 ask kryddkrasse
Instruktioner
- Koka upp vatten, socker, ättika och salt till pickles så att sockret smälter, låt svalna.
- Skala och tärna ner gurka och selleri och häll över lagen. Klipp i krasse och låt det ligga att dra i ca 10-15 minuter.
- Stek brödskivorna ett par minuter på var sida i smör. Gnid ytan på brödet med en vitlöksklyfta .
- Bred på rejält med majo på brödet. Lägg på ett ägg och krossa det med en gaffel, salta och peppra.
- Skeda över pickles och toppa meden stor näve räkor och lite extra pickles på toppen.