Min version av Lompe. Ett norskt potatisbröd som jag gör på grillen. Serverar med bland annat grillad vattenmelon och en go yoghurt med pimento & pecorino.
Lompe – potatisbröd på grillen
Ingredienser
- 725 g vetemjöl
- 15 g bakpulver
- 15 g socker
- 15 g salt
- 500 g skalad potatis
- 50 g smält smör
- 2 msk hackad färsk timjan
- Olivolja till pensling
- Grovt grahamsmjöl till utkavling
Instruktioner
- Häll på vatten precis så att det täcker potatisen. Koka den mjuk och mixa den sedan med vattnet och allt till en lös potatiskräm (ser jättekonstigt ut ☺) & låt svalna.
- Blanda alla övriga ingredienser i en degbunke och arbeta ihop degen.
- Dela degen i små bollar (typ stor golfboll) och låt vila 30 minuter.
- Kavla ut varje boll tunt med lite grahamsmjöl på bordet och pensla dem med olivolja.
- Lägg på grillen eller på en stor stekhäll och grädda på hög värme ett par minuter på varje sida.