Kryddig flädervinäger med äpple

579

Smaksätt allt från köttbullar till såser med denna syrliga-salta lilla raring.

Kryddig flädervinäger med äpple

Ingredienser

  • 500 g mogna fläderbär (ca 5 dl plockade bär)
  • 5 dl sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • 2,5 dl rörsocker
  • 2 äpplen skurna i bitar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad ingefära
  • 2 msk stött kryddpeppar
  • 1 msk stötta fänkålsfrön
  • 1 msk stött kryddnejlika
  • 0,75 msk salt

Instruktioner

  • Plocka av bären från klasarna på flädern i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under lock tills äpplena och bären är mjuka och mosiga.
  • Ta av grytan från spisen och låt dra på svalt ställe över natten.
  • Sila och passera massan genom en grov sil. Koka upp vätskan igen och låt koka i ca 10 minuter.
  • Sila genom finmaskig sil och häll upp på flaskor och förvara i kylen.
Måltid: Såser & Dressingar
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB