Flädersaft på blodfläder

11.9K

Årets smak på flädersaften blir med Black Lace.

Flädersaft på blodfläder

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 50 repade klasar blodfläder
  • 4 små citroner
  • 1,75 kg strösocker
  • 250 g ljust muscovadosocker
  • 30 g citronsyra

Instruktioner

  • Koka upp vatten i en stor kastrull eller tekokare.
  • Varva fläderblommor, socker och citronsyra i ett stort lerkrus eller rostfri bunke stor nog att hålla all vätska.
  • Tvätta citronerna och skär dem i skivor. Lägg dem tillsammans med fläderblommorna. Häll hett vatten över blommorna och blanda runt försiktigt .Låt svalna något och täck över med lock eller en handduk. Låt saften stå och dra i minst 3 dygn i kyl.
  • Sila av saften i en saftduk.
  • Häll upp saften i rena glasflaskor/glasburkar eller frys in för att ha till drinkarna i höst.
Måltid: Drycker & Drinkar
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB