Smaksätt allt från köttbullar till såser med denna syrliga-salta lilla raring.
Kryddig flädervinäger med äpple
Ingredienser
- 500 g mogna fläderbär (ca 5 dl plockade bär)
- 5 dl sherryvinäger eller rödvinsvinäger
- 2,5 dl rörsocker
- 2 äpplen skurna i bitar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk hackad ingefära
- 2 msk stött kryddpeppar
- 1 msk stötta fänkålsfrön
- 1 msk stött kryddnejlika
- 0,75 msk salt
Instruktioner
- Plocka av bären från klasarna på flädern i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under lock tills äpplena och bären är mjuka och mosiga.
- Ta av grytan från spisen och låt dra på svalt ställe över natten.
- Sila och passera massan genom en grov sil. Koka upp vätskan igen och låt koka i ca 10 minuter.
- Sila genom finmaskig sil och häll upp på flaskor och förvara i kylen.