Receptet är perfekt för två lunchportioner eller fyra förrätter/starters innan middag. 🙂
Kantarelltoast med messmör & spenat
Ingredienser
- 1 liter kantareller
- 1 vitlöksklyfta, lätt krossad
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 msk smör
- 0,5 msk olivolja
- 1-2 msk messmör
- 1 tuss vin eller vatten, typ 3 msk
- 2 små nävar bladspenat
- Salt & vitpeppar
- Ett luftigt stort pitabröd, tex bosniskt Somun
- Riven parmesan och citron till servering
Instruktioner
- Hetta upp en stekpanna utan matfett, alltså ”torr panna” och lägg i svampen.
- Låt svampen steka 3-4 minuter i tills den släpper sin vätska.
- Tillsätt vitlök, olivolja och en klick smör. Stek ett par minuter till tills svampen är härligt brynt och frasig.
- Ta i vin, messmör och hackad schalottenlök och låt svampen få en liten krämighet.
- Dela och rosta brödet, blanda spenaten med olivolja, lite pressad citron och smaksätt med salt.
- Lägg upp spenat och svamp på den ena brödhalvan, riv över osten och smaksätt med rivet citronskal.
- Tryck på brödlocket och dela upp toasten efter hur många ni är (alternativt ät hela själv)!