Kantarelltoast med messmör och spenat

514

Receptet är perfekt för två lunchportioner eller fyra förrätter/starters innan middag. 🙂

Kantarelltoast med messmör & spenat

Portioner 2 lunchportioner

Ingredienser

  • 1 liter kantareller
  • 1 vitlöksklyfta, lätt krossad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0,5 msk olivolja
  • 1-2 msk messmör
  • 1 tuss vin eller vatten, typ 3 msk
  • 2 små nävar bladspenat
  • Salt & vitpeppar
  • Ett luftigt stort pitabröd, tex bosniskt Somun
  • Riven parmesan och citron till servering

Instruktioner

  • Hetta upp en stekpanna utan matfett, alltså ”torr panna” och lägg i svampen.
  • Låt svampen steka 3-4 minuter i tills den släpper sin vätska.
  • Tillsätt vitlök, olivolja och en klick smör. Stek ett par minuter till tills svampen är härligt brynt och frasig.
  • Ta i vin, messmör och hackad schalottenlök och låt svampen få en liten krämighet.
  • Dela och rosta brödet, blanda spenaten med olivolja, lite pressad citron och smaksätt med salt.
  • Lägg upp spenat och svamp på den ena brödhalvan, riv över osten och smaksätt med rivet citronskal.
  • Tryck på brödlocket och dela upp toasten efter hur många ni är (alternativt ät hela själv)!
Måltid: Förrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB