Med få ingredienser och några enkla grepp kan alla bli kung i köket. Gör en stor sats av lönnsirapsvinägretten. Den kan du använda även till andra sallader.
Kålrabbisallad med fänkål, mynta och lönnsirapsvinägrett
Ingredients
- 2 kålrabbi
- 1 fänkål
- 10-15 färska myntablad
Lönnsirapsvinägrett
- rivet skal från 1 citron + saft från ½ citron
- 1,5-2 msk lönnsirap
- 3 msk olivolja
- salt
- vit- eller svartpeppar ur kvarn
Instructions
- Skala kålrabbin om den har ett tjockt skal. Ansa fänkålen. Skiva kålrabbi och fänkål tunt med en mandolin. Lägg skivorna i en plastpåse.
- Blanda ingredienserna till vinägretten och häll ner i påsen. Knyt ihop påsen och massera kålrabbin och fänkålen mjuka.
- Grovhacka myntan. Lägg upp salladen på en tallrik och strö myntan över.
- Servera till vilken vanlig vardagsmiddag som helst!