Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Kålrabbisallad med fänkål, mynta och lönnsirapsvinägrett
Måltid:
Sallad, Tillbehör
Servings:
4
Ingredienser
2
kålrabbi
1
fänkål
10-15
färska myntablad
Lönnsirapsvinägrett
rivet skal från 1 citron + saft från ½ citron
1,5-2
msk
lönnsirap
3
msk
olivolja
salt
vit- eller svartpeppar ur kvarn
Instruktioner
Skala kålrabbin om den har ett tjockt skal. Ansa fänkålen. Skiva kålrabbi och fänkål tunt med en mandolin. Lägg skivorna i en plastpåse.
Blanda ingredienserna till vinägretten och häll ner i påsen. Knyt ihop påsen och massera kålrabbin och fänkålen mjuka.
Grovhacka myntan. Lägg upp salladen på en tallrik och strö myntan över.
Servera till vilken vanlig vardagsmiddag som helst!