Ugnsstekt lammlägg med fänkål och rosmarin

425
TIPS!

Servera lammläggen med couscous!

Ugnsstekt lammlägg med fänkål och rosmarin

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 lammlägg ca 400 g styck
  • 1 fänkål
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlök
  • 3 kvistar rosmarin
  • 3 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • 4 portioner kokt couscous

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 160 grader.
  • Skölj fänkål och paprika, dela ner grönsakerna i grova klyftor och halvera vitlöken.
  • Salta och peppra lammet och lägg i en ugnsform. Fördela grönsaker och vitlök över.
  • Tillsätt lagerblad, rosmarin, olivolja och vatten. Täck med folie och sätt in nederst i ugnen i ca 1,5 -2 timmar tills de är möra. Känn gärna med en provsticka så köttet är riktigt mjukt.
  • Servera lammläggen med couscous som vänds upp med grönsakerna och skyn som bildats efter stekning.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB