Ribollita med lammbog & örter

3.1K
TIPS!
En tryckkokare is da shit!

Alla ni som ska på bröllop i sommar – en tryckkokare är den perfekta presenten. Då kanske du blir bjuden på denna rustika italienska soppa.

Foto: Freddy Billqvist

Ribollita med lammbog & örter

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 3 selleristjälkar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 skalade gula lökar
  • 700 g lammbog i grytbitar
  • 150 g svartkål
  • 200 g blötlagda cannellinibönor
  • 1,2 liter vatten
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1 dl god gräsig olivolja
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 kvist rosmarin och salvia
  • 1,5 tsk salt
  • Salsa och och bröd till servering

Salsa

  • 50 g surdegsbröd typ 1 skiva
  • 1 citron
  • 1 stort knippe kruspersilja 30 g
  • 0,5 salladshuvud (grönsallad)
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 25 g anjovis
  • 2 msk kapris
  • 1 dl olivolja

Instruktioner

  • Skär ner grönsaker och lök i grova bitar. Krossa vitlöken grovt med handflatan.
  • Lägg ner allt i tryckkokaren, häll på vattnet, vinet, olivoljan och kryddorna. Sätt på locket (på vår tryckkokare tog det 45 Christelminuter).

Under tiden soppan puttrar…

  • Skär av kanterna på brödet och pressa över citronen så det blir mjukt och mushigt.
  • Lägg alla ingredienser till salsan i ett mixerglas. Mixa till en grön skön sås.
  • Servera grytan tillsammans med salsan och brödet.
Måltid: Gryta, Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB