Hembakat naanbröd

199

När du kasar över bröden på en het plåt får du värme underifrån från plåten. Det går också att grädda bröden på utegrillens galler i några minuter på varje sida. Servera bröden nybakade med något av smören på eller till lammfärskebab.

Hembakat naanbröd

Portioner 8 bröd

Ingredienser

  • 0,5 paket jäst 25 g
  • 2,5 dl kallt vatten
  • 0,75 dl naturell yoghurt
  • 6 dl vetemjöl + lite mjöl till utkavling
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 tsk honung eller strösocker

Instruktioner

  • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten och yoghurt. Rör om. Tillsätt mjöl, salt, olja, honung eller socker och knåda ihop till en mjuk och smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek i cirka 1 timme.
  • Stjälp ut degen på ett bakbord och dela den i åtta bitar. Knåda varje bit i en halv minut och rulla sedan ihop den till en bulle. Låt jäsa i 30 minuter till.
  • Kavla eller platta ut bullarna till 3–4 mm tjocka rundlar, 15–20 cm i diameter. (Gör det efterhand som du gräddar dem.)
  • Värm en stekpanna på högsta värmen eller ugnen till 250 grader. Grädda bröden i 3–4 minuter på varje sida i stekpannan. Om du ska grädda dem i ugn en, lägg dem då på bakplåtspapper (3–4 bröd på varje papper). Värm några plåtar i ugnen och ”kasa” sedan över bakplåtspappren på plåtarna och grädda bröden en plåt i taget i mitten av ugn en i 5–8 minuter.
  • Servera bröden nybakade.
Måltid: Bröd & kakor, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB