Fermenterad hallonsaft med vassle

739

Låt stå ca 2-3 veckor att fermentera innan den ska användas.

Fermenterad hallonsaft med vassle

Portioner 2.5 liter

Ingredienser

  • 5 dl gräddfil
  • 6 citroner helst ekologiska
  • 3-4 cm färsk ingefära
  • 250 g ekologiska hallon frysta funkar
  • 2 liter vatten
  • 1 dl strösocker

Instruktioner

  • äll gräddfilen i en sil med silduk eller kaffefilter över en bunke och låt stå i svalt över natten (använd den avhängda filen till t.ex. dipsåser eller som en enkel frukost med honung och rostad mandel på toppen). Det är vasslen vi vill åt till saftreceptet.
  • Halvera och pressa saften ur citronerna. Skala och finriv ingefäran.
  • Blanda hallon, vassle, citrussaft, ingefära, vatten och socker. Häll upp i en en stor glasburk med lock och gummiförslutning. Låt stå i rumstemperatur 2–3 dagar.
  • Sila bort ingefäran och ställ in drycken i kylen. Låt stå ca 2-3 veckor att fermentera innan den ska användas.
Måltid: Drycker & Drinkar
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB