Dillstuvad potatis

438

Krämig dillstuvad potatis är gott till det mesta. Servera t.ex. till rimmad lax (eller varmrökt om du föredrar det).

Dillstuvad potatis

Portioner 4

Ingredienser

  • 800 g varm kokt potatis i bitar
  • 1 knippe dill
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Citron

Instruktioner

  • Värm upp gräddmjölken i en kastrull.
  • Smält smör i en kastrull, strö över mjölet. Späd med gräddmjölken under ständig vispning och låt såsen sjuda i 5-6 minuter. Salta och peppra och smaksätt med pressad citron.
  • Vänd ner hackad dill och potatis i såsen och blanda runt. Lägg upp i en skål och toppa med hackad dill.
  • Servera direkt med laxen.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB