Cavatelli a.k.a. Gnocchetti Sardi

493

Mamma mia! Gnocchetti Sardi – så enkelt & så gott! 🇮🇹

Cavatelli a.k.a. Gnocchetti Sardi

Portioner 2

Ingredienser

  • 2 dl semolinamjöl (durumvete medelgrovt)
  • ¾ dl kallt vatten
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 1 burrata
  • 2 nävar spenat
  • 0,5 citron
  • olivolja
  • riven parmesan
  • nymald svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda mjöl, vatten och salt i en bunke med händerna. Knåda till en fast deg och låt den vila under en handduk i 20 minuter.
  • Rulla ut degen till smala stänger och dela upp dem i små tumnagelstora gnocchibitar.
  • Rulla ut degen med tummen mot en ”gnocchibräda”.
  • Koka upp en kastrull med 2 liter vatten och 1 tsk salt, släng i pastan och låt koka 3-4 minuter.
  • Häll av pastan och sväng runt den med lite olivolja och svartpeppar i kastrullen.
  • Servera med krossad burrata, spenat och toppa upp med riven parmesan och några stänk citronsaft!

Anteckning

Finns massa bra ”gnocchibrädor” att köpa på nätet. Se t.ex. www.koketcetera.se eller www.kitchenlab.se (ej reklam).
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB