ANNONS:
ANNONS:

Gnocchi med skogschampinjoner

2K

Gnocchi med skogschampinjoner

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl durumvete för att forma och knåda gnocchin
  • 2 tsk salt och vitpeppar från kvarn
  • 250 g skogschampinjoner
  • 4 salladslökar
  • olivolja till stekning
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  • Häll av vattnet och pressa (med potatispress) ner potatisen i en skål eller på köksbänken. Tillsätt ägg, mjöl, salt och peppar och knåda ihop till en fast deg. Skiva svamp och lök.
  • Strö ut durumvetet på köksbänken. Dela degen i två bitar och forma till tumtjocka längder.
  • Skär längderna i 2 cm långa bitar. Forma till gnocchi och tryck till dem lätt med en gaffel.
  • Koka upp en stor gryta med saltat vatten och lägg i hälften av gnocchin. Ta upp dem med en hålslev när de flyter upp till ytan. Gör likadant med resten.
  • Stek svamp och löken med olivolja i en het stekpanna, tillsätt gnocchin. Stek alltsammans ett par minuter. Smaksätt med salt och svartpeppar och lägg upp på tallrikar.
Måltid: Huvudrätt
ANNONS:
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB