Burgare av dragen bringa

915

Jo, det tar lite tid att göra bringan — men när det väl är gjort är det lite en ”walk in the park”. Sooo bring it on. 

Burgare av dragen bringa

Ingredienser

BRINGA

  • 1 ½ kg oxbringa
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk kumminfrön
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 röd chili
  • 3 skalade vitlöksklyftor
  • 33 cl mörk öl
  • 1 dl chilisås eller äppelpuré
  • ½ dl äppelcidervinäger

PUMPASALLAD

  • 250 g skalad butternut-, hokaido- eller muscatpumpa
  • ½ kruka koriander
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING

  • majonnäs, burgarbröd och pumpasallad

Instruktioner

BRINGA

  • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bringan i en ugnssäker gryta eller ugnsform.
  • Mortla salt, socker, paprikapulver, frön, chili och vitlök i en mortel. Blanda med öl, chilisås och vinäger till en marinad.
  • Massera in marinaden i köttet, sätt på locket eller täck med aluminiumfolie och tjoff in i ugnen 5 timmar. Har du en tryckkokare – då halverar du tiden.

PUMPASALLAD

  • Riv pumpan grovt på rivjärn. Hacka koriandern.
  • Blanda pumpa, koriander, ingefära, citron och olja. Smaka av med salt och peppar.

SERVERING

  • Riv isär köttet med en gaffel och lägg på bröden med pumpasallad och en klick majo.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB