Brioche

13.2K

Brioche är ett saftigt franskt bröd med extremt mycket ägg och smör. Receptet är hämtat från min kokbok Käka gott månad för månad.

Brioche

Portioner 2 bröd

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g vatten
  • 575 g vetemjöl special
  • 60 g socker
  • 2,5 tsk salt
  • 6 stora ägg
  • 300 g mjukt smör

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till degen, förutom smöret, i en degblandare och kör 4-5 minuter till en smidig deg. Låt den jäsa i ca 45 min.
  • Tärna det mjuka smöret och blanda ner lite i taget i degen tills allt smör har jobbats in ordentligt i degen.
  • Plasta in degen och låt vila i kyl över natten.
  • Dela upp degen i 12 mindre bitar och knåda till små mini-bröd. Fördela dom tvärs över i 2 brödformar.
  • Jäs till dubbel storlek, ca 2 timmar
  • Pensla bröden med ägg och grädda dem på 175° grader i ca 25-30 minuter.
  • Ta ur bröden ur formen och låt svalna.
Måltid: Bröd & kakor
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB