Bräserad karrékotlett med tomat och citron
Ingredienser
- 2 karrékotletter
- 0,5 msk smör och neutral rapsolja till stekning
- 1 liten rödlök finhackad
- 1 stång blekselleri i skivor
- 2 krossade vitlöksklyftor
- 4 tunna skivor citron
- 1 burk skalade hela tomater
- Salt och svartpeppar från kvarn
- olivolja
Instruktioner
- Salta och peppra kotletterna, bryn dem i en panna med smör och rapsolja.
- Lyft upp kotletterna och fräs på lök, selleri och vitlök i samma stekpanna.
- Häll på tomaterna och krossa dem med en trägaffel, lägg i citronskivor och koka upp.
- Lägg i kotletterna och sätt på ett lock, låt småputtra i 4 – 5 minuter.
- Smaksätt grytan med salt och svartpeppar. Lägg upp köttet med tomatsåsen och ringla över olivolja.
Anteckning
Servera med en skiva gott surdegsbröd!