Bräserad karrékotlett med tomat och citron

2.7K
TIPS!
Servera med en skiva gott surdegsbröd

Bräserad karrékotlett med tomat och citron

Portioner 2

Ingredienser

  • 2 karrékotletter
  • 0,5 msk smör och neutral rapsolja till stekning
  • 1 liten rödlök finhackad
  • 1 stång blekselleri i skivor
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 4 tunna skivor citron
  • 1 burk skalade hela tomater
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • olivolja

Instruktioner

  • Salta och peppra kotletterna, bryn dem i en panna med smör och rapsolja.
  • Lyft upp kotletterna och fräs på lök, selleri och vitlök i samma stekpanna.
  • Häll på tomaterna och krossa dem med en trägaffel, lägg i citronskivor och koka upp.
  • Lägg i kotletterna och sätt på ett lock, låt småputtra i 4 – 5 minuter.
  • Smaksätt grytan med salt och svartpeppar. Lägg upp köttet med tomatsåsen och ringla över olivolja.

Anteckning

Servera med en skiva gott surdegsbröd!
Måltid: Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB