Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Bräserad karrékotlett med tomat och citron
Måltid:
Lunch
Servings:
2
Ingredients
2
karrékotletter
0,5
msk
smör och neutral rapsolja till stekning
1
liten rödlök
finhackad
1
stång
blekselleri i skivor
2
krossade vitlöksklyftor
4
tunna skivor citron
1
burk
skalade hela tomater
Salt och svartpeppar från kvarn
olivolja
Instructions
Salta och peppra kotletterna, bryn dem i en panna med smör och rapsolja.
Lyft upp kotletterna och fräs på lök, selleri och vitlök i samma stekpanna.
Häll på tomaterna och krossa dem med en trägaffel, lägg i citronskivor och koka upp.
Lägg i kotletterna och sätt på ett lock, låt småputtra i 4 - 5 minuter.
Smaksätt grytan med salt och svartpeppar. Lägg upp köttet med tomatsåsen och ringla över olivolja.
Notes
Servera med en skiva gott surdegsbröd!