Bonnigt gröna ärtor med zucchini

148

Bonnigt gröna ärtor med zucchini

Portioner 4

Ingredienser

  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 liten zucchini skuren i tärningar
  • 1 stång stjälkselleri skuren i tunna skivor
  • 1 gul lök finhackad
  • 1 vitlöksklyfta hackad
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • Salt och svartpeppar
  • 1 näve basilikablad
  • 25 g parmesan
  • 2 msk gräsig olivolja

Instruktioner

  • Fräs selleri, lök och vitlök i olivolja ett par minuter i en kastrull.
  • Tillsätt zucchini skuren i tärningar och hälften av ärtorna. Fräs/sautera ett par minuter till och tillsätt buljongen samt en nypa salt. Låt puttra på sakta värme ca 8-10 minuter och mosa grönsakerna med en gaffel eller ballongvisp lite grovt.
  • Vänd ner resterande ärtor på slutet och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Lägg upp i djupa tallrikar och ringla över olivolja, riven parmesan och strimlad basilika.
  • Servera direkt med ett gott bröd!
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB