Rimmad torskrygg med varma tomater och zucchini

333

Foto: Johan Kalén

Rimmad torskrygg med varma tomater och zucchini

Ingredienser

  • 800 g torskrygg
  • 1 liter kallt vatten
  • 2 schalottenlökar
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 liten zucchini
  • olivolja
  • sherryvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Värm ugnen till 125 grader. Rör ut 0,5 dl salt i 1 liter kallt vatten. Lägg ner 800 g torskrygg – fisken ska täckas av vattnet – och låt stå framme och rimmas i rumstemperatur i 15 minuter.
  • Skala och skiva 2 schalottenlökar tunt. Dela 400 g körsbärstomater i halvor. Skär 1 liten zucchini i mindre bitar.
  • Lägg tomater, lök, zucchini och 5 kvistar timjan i en ugnsform. Häll över 3 msk olivolja och 1 msk sherryvinäger, blanda runt och smaksätt med svartpeppar ur kvarn.
  • Skölj fisken i kallt vatten och torka den med hushållspapper. Lägg den ovanpå grönsakerna och ugnsbaka allt i cirka 25 minuter, fiskens innertemperaturen ska vara 52 grader. Dra av skinnet och ät direkt.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB