Öppen lasagne med smörstekta kantareller, burrata och löjrom.

Öppen lasagne
Ingredienser
- 4 stora färska lasagneplattor (om ni vill köra egenkavlad se nedan)
- 300 g kantareller
- Smör och olivolja att steka i
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 bunt krondillsblommor, hackade
- 120 g löjrom
- 2 Burrata eller mjuk mozzarella
- Salt och svartpeppar
Pastadeg
- 2 stora ägg
- 225 g durumvetemjöl
- 2 tsk vatten
- 2 krm salt
- 1 tsk olivolja
Instruktioner
- Stek svampen i en torr och varm panna tills att den slutar släppa vätska.
- När svampen inte släpper mer vätska så gå i med en rejäl klick smör, vitlök och lite olivolja. Stek på hög värme tills att den blir lite gyllenbrun och frasig i kanterna. Glöm inte att smaka av med salt och peppar.
- Koka upp vatten och salta rikligt, koka lasagneplattorna i 2 minuter.
- Dags att lägga upp. Vänd ner schalottenlök och krondill i svampen.
- Lägg ut varma nykokta lasagneplattor på tallrikar och fördela burratan och svamp på lasagneplattan. Toppa med löjrom och extra krondillsblommor.
- Vik över den andra delen av pastan som ett snyggt ”täcke” och avsluta med några droppar olivolja och svartpeppar från kvarn. Hepp klart!