Tillbaka

Öppen lasagne

Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 stora färska lasagneplattor (om ni vill köra egenkavlad se nedan)
  • 300 g kantareller
  • Smör och olivolja att steka i
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 bunt krondillsblommor, hackade
  • 120 g löjrom
  • 2 Burrata eller mjuk mozzarella
  • Salt och svartpeppar

Pastadeg

  • 2 stora ägg
  • 225 g durumvetemjöl
  • 2 tsk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 tsk olivolja

Instruktioner

  • Stek svampen i en torr och varm panna tills att den slutar släppa vätska.
  • När svampen inte släpper mer vätska så gå i med en rejäl klick smör, vitlök och lite olivolja. Stek på hög värme tills att den blir lite gyllenbrun och frasig i kanterna. Glöm inte att smaka av med salt och peppar.
  • Koka upp vatten och salta rikligt, koka lasagneplattorna i 2 minuter.
  • Dags att lägga upp. Vänd ner schalottenlök och krondill i svampen.
  • Lägg ut varma nykokta lasagneplattor på tallrikar och fördela burratan och svamp på lasagneplattan. Toppa med löjrom och extra krondillsblommor.
  • Vik över den andra delen av pastan som ett snyggt ”täcke” och avsluta med några droppar olivolja och svartpeppar från kvarn. Hepp klart!