Gravad hälleflundra

38
MUMS!
Grava fisk på nolltid!

Med bara salt, socker, dill, grönpeppar & lite kärlek förvandlar du hälleflundra till en riktig lyxrätt.

Gravad hälleflundra

Ingredienser

  • 800 g hälleflundrafilé
  • 1 dl socker
  • 2 msk salt
  • 1 msk torkade grönpepparkorn
  • 1 knippe dill (40 g)

Instruktioner

  • Stöt pepparkornen i en mortel och blada med socker och salt, hacka dillen.
  • Gnid in fisken med dil och kryddblandningen. Låt stå täckt med plastfilm ute rumstemperatur i ca 1 timme .
  • Vänd runt fisken så att kryddorna fördelas ordentligt och sätt in fisken i kylen.
  • Det brukar vara lagom att den får ligga i 2 dygn. Vänd runt filen några gånger under gravningen.
  • Skiva tunt vid servering!
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB