Till varmrätt serverar vi saftigt stekt gåsbröst. Tillsammans med glaserad spetskål och äpplen blir det en smakrik och elegant huvudrätt som hyllar skånsk gåsamiddagstradition!
Alla recept till gåsamiddagen hittar du här!
Stekt gåsbröst
Ingredienser
- 1 gås, styckad med bröstbenet kvar (utan lår och skrov)
- Salt och svartpeppar från kvarn
Instruktioner
- Sätt ugnen på 170° över/undervärme.
- Gnid i gåsbrösten med salt och peppar, sätt in gåsen på en ugnsform och stek den till ca 62-64° innertemperatur i den tjockaste delen på bröstet (för rosa stekt kött).
- Ta ut fågeln och låt den vila i rumstemperatur minst 15 min! Viktigt!
- Skär ut brösten från skrovet och salta och peppra runt om. Hit kan ni förbereda i god tid.
- Vid servering steks gåsbrösten i het panna på enbart skinnsidan i lite gåsfett. Gör en sista vändning och skiva upp det varma gåsbröstet i tunna skivor.
- Servera med tillbehör, potatis och gåsa-sås. 🙂