Strunta i gelatinbladen. Nu gör vi pannacotta på riktigt!
Pannacotta på riktigt
Ingredienser
- 3 ½ dl vispgrädde
- 1 dl mjölk, 3%
- ½ vaniljstång
- ¾ dl strösocker
- 1 krm flingsalt
- 2 äggvitor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 130 grader och gör iordning ett vattenbad i en ugnsform.
- Koka upp grädden med mjölk och vaniljstång, låt småputtra 3–4 minuter.
- Tillsätt socker och salt och låt sockret lösas upp i gräddmjölken. Sila och låt svalna helt i en bunke.
- Slå eller vispa upp äggvitorna löst med en gaffel utan att det blir skummigt, blanda ner äggvitan i gräddmjölken och rör om snabbt med en ballongvisp.
- Fördela smeten i fyra lätt smörsmorda cocotteformar. Sätt dem i vattenbadet och baka av i ugnen tills pannacottan stannat lätt på ytan, 45–50 minuter. Låt sen svalna i kyl minst 3 timmar innan servering.
- Service please! Sätt fram formarna från kylen och servera med hallon, jordgubbar eller vad du vill. Käka direkt!