Pannacotta på riktigt

4K

Strunta i gelatinbladen. Nu gör vi pannacotta på riktigt!

Pannacotta på riktigt

Portioner 4 puddingar

Ingredienser

  • 3 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk, 3%
  • ½ vaniljstång
  • ¾ dl strösocker
  • 1 krm flingsalt
  • 2 äggvitor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 130 grader och gör iordning ett vattenbad i en ugnsform.
  • Koka upp grädden med mjölk och vaniljstång, låt småputtra 3–4 minuter.
  • Tillsätt socker och salt och låt sockret lösas upp i gräddmjölken. Sila och låt svalna helt i en bunke.
  • Slå eller vispa upp äggvitorna löst med en gaffel utan att det blir skummigt, blanda ner äggvitan i gräddmjölken och rör om snabbt med en ballongvisp.
  • Fördela smeten i fyra lätt smörsmorda cocotteformar. Sätt dem i vattenbadet och baka av i ugnen tills pannacottan stannat lätt på ytan, 45–50 minuter. Låt sen svalna i kyl minst 3 timmar innan servering.
  • Service please! Sätt fram formarna från kylen och servera med hallon, jordgubbar eller vad du vill. Käka direkt!
Måltid: Efterrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB