Jo, det tar lite tid att göra bringan — men när det väl är gjort är det lite en ”walk in the park”. Sooo bring it on.
Burgare av dragen bringa
Ingredienser
BRINGA
- 1 ½ kg oxbringa
- 1 ½ tsk salt
- 2 msk farinsocker
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 msk kumminfrön
- 1 msk fänkålsfrön
- 1 röd chili
- 3 skalade vitlöksklyftor
- 33 cl mörk öl
- 1 dl chilisås eller äppelpuré
- ½ dl äppelcidervinäger
PUMPASALLAD
- 250 g skalad butternut-, hokaido- eller muscatpumpa
- ½ kruka koriander
- 1 msk finhackad ingefära
- 2 msk citronsaft
- 2 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
TILL SERVERING
- majonnäs, burgarbröd och pumpasallad
Instruktioner
BRINGA
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bringan i en ugnssäker gryta eller ugnsform.
- Mortla salt, socker, paprikapulver, frön, chili och vitlök i en mortel. Blanda med öl, chilisås och vinäger till en marinad.
- Massera in marinaden i köttet, sätt på locket eller täck med aluminiumfolie och tjoff in i ugnen 5 timmar. Har du en tryckkokare – då halverar du tiden.
PUMPASALLAD
- Riv pumpan grovt på rivjärn. Hacka koriandern.
- Blanda pumpa, koriander, ingefära, citron och olja. Smaka av med salt och peppar.
SERVERING
- Riv isär köttet med en gaffel och lägg på bröden med pumpasallad och en klick majo.