Pannbiffar smaksatta med bostongurka och worcestershiresås. Servera med en busenkel champinjonsås och kokt potatis.
Pannbiffar med krämiga champinjoner
Ingredienser
BIFFAR
- 1 skiva mjukt vitt bröd
- 1 skalad gul lök
- 1 ½ dl mjölk
- 1 ägg
- 1 msk grov senap
- 1 dl bostongurka
- 2 tsk worcestershiresås
- 1 tsk salt
- 800 g blandfärs
- smör
- matolja
- nymalen svartpeppar
SÅS
- 250 g champinjoner
- ½ skalad gul lök
- 1 skalad vitlöksklyfta
- 1 knippe persilja
- 2 msk neutral matolja
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- ev smör
- salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
BIFFAR
- Rafsa bort kanterna på brödet och finhacka löken.
- Lägg brödet i en bunke och häll på lök, mjölk, ägg, senap, bostongurka, worcestershiresås, salt och peppar. Låt brödet ”sågga in”, dvs bli mjukt.
- Tillsätt färsen och blanda. Låt gärna smakerna bli BFF 10 minuter innan du formar smeten till biffar.
- Stek ett par minuter på varje sida i smör och olja. Håll biffarna varma under lock.
SÅS
- Dela champinjonerna i kvartar. Finhacka lök och vitlök, hacka persiljan.
- Värm oljan i en kastrull och sautera lök, vitlök och champinjoner en stund.
- Häll i grädde och mjölk och koka ihop till en simmig och krämig sås. Smaksätt med salt och peppar.
- Vispa gärna ner en klick smör om du vill runda av såsen och vänd till sist ner persiljan.
- Servera med kokt potatis som gaffelmosas (tack för uttrycket Stefan Ekengren) med en klick smör och pannbiffarna såklart!