Äppelkompott är ett perfekt sätt att ta tillvara på alla äpplen.
Äppelkompott med rosengeranium och vanilj
Ingredienser
- 3 kg svenska äpplen (Vi använde Discovery)
- 2 dl vatten
- 1,5 dl socker (Eftersom äpplena är söta så behövs inte mer tycker jag ☺)
- Juice från 1,5 citron
- 6-8 blad rosengeranium (Dr Westerlunds blomma)
- 0,5 urskrapad vaniljstång
Instruktioner
- Dela och kärna ur äpplena men behåll skalet på ( ör en fin rosaröd färg på kompotten).
- Lägg äpplena i en kastrull tillsammans med vatten, pressad citronsaft och socker.
- Koka upp under lock, tillsätt geranium och vanilj och låt sjuda på svag värme 8-10 minuter eller tills äpplena blivit mosiga.
- Ta av locket och koka ihop kompotten lite till. Låt svalna och häll upp på burk.