Rotmos toppat med äpple och ostronskivling

2.8K

Den här klockrena gröna rätten med rotmos, äpple och ostronskivling är hur lättlagad som helst. Glöm inte att ostronskivlingen ska stekas hårt, den tål att bli lite knaprig.

Rotmos toppat med äpple och ostronskivling

Portioner 4

Ingredienser

  • 0,25 rotselleri ca 300 g
  • 0,5 kålrot ca 400 g
  • 1 palsternacka
  • 3 morötter
  • 2 potatisar
  • 1,5 tsk salt
  • ca 3 dl av kokvätskan
  • 1-2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn

Topping

  • 2 äpplen t ex Ingrid Marie, i mindre bitar
  • 200 g ostronskivling eller annan svamp
  • smör till stekning
  • salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225°.
  • Skala och skär rotfrukter och potatis i bitar. Koka dem mjuka i en kastrull med vatten och salt. Mosa dem sedan med cirka 3 dl av kokvätskan. Vispa ner smöret i klickar och smaka av med salt och peppar. Lägg allt i en ugnsform och gratinera i 3–5 minuter.
  • Bryn äpple och svamp i smör och smaka av med salt och peppar. Garnera rotmoset med svamp och äpple och servera som en egen grön rätt eller till exempelvis grillad fläskkarré.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB