Äppel Tarte Tatin med råcremé

17K
TIPS!
Ha en bra stekpanna!

Det här är lyxigt gott! En guldstjärna till alla som sätter det. Tipset är att ha en bra stekpanna! Lycka till!

Äppel Tarte Tatin med råcremé

Portioner 4

Ingredienser

  • 5-6 fasta svenska höstäpplen
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4-5 smördegsplattor

Råcremé

  • 3 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal och saft från 0,5 lime
  • 2,5 dl slövispad grädde

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°. Skala, och skär äpplet i grova klyftor.
  • Smält socker och smör till en karamell i en stekpanna. Lägg i äpplena och låt steka ytterligare ett par minuter.
  • Tryck ut smördegen över äpplena i stekpannan och vik in kanterna försiktigt.
  • Sätt in stekpannan i ugnen och grädda i 12-15 minuter tills smördegen puffat upp och blivit välgräddad.
  • Ta ur pajen ur ugnen och vänd den upp och ner på ett lock eller stort fat. Låt svalna!
  • Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt med elvisp, smaksätt med lime.
  • Vänd upp äggvispet med den slövispade grädden. Servera till äppelkakan.
Måltid: Efterrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB