Tarte Tatin

3.1K

När doften av fransk äppelkaka sprider sig över campingen eller grannskapet lovar jag att alla kommer bli avundsjuka! 🙂

Tarte Tatin

Portioner 4

Ingredienser

  • 4-5 svenska fasta äpplen
  • 120 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2-3 smördegsplattor

Till servering

  • 2,5 dl lättvispad grädde

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 225°.
  • Skala och klyfta äpplena.
  • Smält socker och smör till en karamell i en stekpanna. Lägg i äpplena och låt steka ytterligare ett par minuter.
  • Tryck ut smördegen över äpplena i stekpannan och vik in kanterna.
  • Sätt in stekpannan i ugnen och grädda i 15–20 minuter tills smördegen puffat upp och blir gyllenbrun.
  • Ta ur pajen ur ugnen och vänd den upp och ner på ett stort fat. Låt svalna!
  • Servera äppeltarten ljummen med en klick grädde.
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB