Enkelt men sjuuuukt gott! Perfekt att slänga på foliepaketet med jordgubbarna när du äntligen fått till den perfekta glöden. 😉
Varma jordgubbar på grillen med Burrata och pistagenötter
Ingredienser
- 2 st burrata (redig buffelmozzarella)
- 1 näve skalade och hackade pistagenötter
- God gräsig olivolja till servering
JORDGUBBAR
- 1,5 liter jordgubbar
- 3 msk gräsig olivolja
- 2 msk maltvinäger eller sherryvinäger
- Havssalt och svartpeppar från kvarn
- 1 näve strimlade myntablad till servering
Instruktioner
- Dela gubbarna om dom är stora & lägg dem på ett dubbelt ark av alufolie.
- Dressa med havssalt, olivolja och svartpeppar. Omslut folien runt jordgubbarna så det blir ett tätt paket.
- Kör in jordgubbarna i grillen och sätt på locket. Grilla i ca 10—12 minuter och låt dem bli lite mosiga och varma.
- Ta ut jordgubbarna och tryck till dem lätt med en gaffel. Smaksätt med mer olivolja och lite vinäger.
- Toppa burratan med varma muschiga jordgubbar, hackad pistage och mynta. Njut direkt !