Supergott med en risotto till. T.ex. en risotto på höstsvamp, mascarpone och vaxbönor.
Örtstekt kycklingbröst
Ingredienser
- 1 hel majskyckling på ben
- 1 stort knippe färska örter
- Rivet skal från 0,5 citron
- Smör och olivolja till stekning
- 1 halverad vitlök med skal till stekning
- Salt och svartpeppar från kvarn
- 1 grillpinne
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Skär ut kycklingbröstet från skrovet genom att börja skära ut från undersidan av skrovet så båda filéerna hänger ihop i skinnet.
- Hacka över örterna grovt.
- Strö över örter och citronskal på kycklingbrösten och smaksätt med salt och peppar.
- Fäst ihop kycklingen med en grillpinne så den håller ihop vid stekning.
- Hetta upp en stekpanna med smör, olivolja och vitlök. Bryn kycklingen ett par minuter per sida och sätt in i ugn.
- Stek kycklingen till 68-70° innertemperatur. Låt vila ett par minuter innan servering och skär upp i skivor.