Årets smak på flädersaften blir med Black Lace.
Flädersaft på blodfläder
Ingredienser
- 2 liter vatten
- 50 repade klasar blodfläder
- 4 små citroner
- 1,75 kg strösocker
- 250 g ljust muscovadosocker
- 30 g citronsyra
Instruktioner
- Koka upp vatten i en stor kastrull eller tekokare.
- Varva fläderblommor, socker och citronsyra i ett stort lerkrus eller rostfri bunke stor nog att hålla all vätska.
- Tvätta citronerna och skär dem i skivor. Lägg dem tillsammans med fläderblommorna. Häll hett vatten över blommorna och blanda runt försiktigt .Låt svalna något och täck över med lock eller en handduk. Låt saften stå och dra i minst 3 dygn i kyl.
- Sila av saften i en saftduk.
- Häll upp saften i rena glasflaskor/glasburkar eller frys in för att ha till drinkarna i höst.