Sommarens bästa tårta. Så enkel men ändå så god. På tina.se/vaniljkram finns allt du behöver veta om vaniljkrämen. 🙂
Sommartårta med maräng och jordgubbar
Ingredienser
Sockerkaka
- 80 g smör
- 1,25 dl strösocker
- 4 äggulor
- 0,5 dl mjölk
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
Marängtäcke
- 4 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 150 g blandade nötter och mandel
Fyllning
- Vaniljkräm blandad med vispad grädde läs mer på tina.se/vaniljkram
- Jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Sockerkaka
- Vispa smör och socker poröst. Separera äggulor och äggvitor, blanda ner äggulorna i smeten. Tillsätt mjölken och sikta i mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten i en långpanna med kant klädd med bakplåtspapper.
Maräng
- Vispa äggvitor med hälften av sockret till fast skum, tillsätt resterande socker och vispa till en fast maräng, bred marängen ovanpå sockerkaksmeten och avsluta med mandel och nötter på toppen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, den ska kännas porös och luftig.
- Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspappret. Låt svalna på pappret.
- Skeda över vaniljkrämen och toppa med jordgubbar. Sommarens bästa tårta!