Kryddig Gravlax

5.2K
TIPS!
Låt laxen stå i kylen minst 2-3 dygn

Låt laxen stå i kylen minst 2-3 dygn och gulla med den varje dag. Vänd och massera. 🙂

Kryddig gravlax

Ingredienser

  • 1,5 kg laxfilé med skinn
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1 msk hel spiskummin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl salt
  • Rivet skal från 1 citron

Instruktioner

  • Stöt alla kryddor i en mortel.
  • Blanda kryddorna med socker och salt.
  • Gnid in laxen med kryddblandningen och rivet citronskal.
  • Ställ laxen i kylskåpet 2-3 dygn täckt med plastfolie, gärna under lite press.
  • Skär upp laxen i tunna skivor vid servering och ringla lite av kryddlagen på laxen.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB